Saab reservdelar

för verkstäder och återförsäljare

Hedin Parts är exklusiv global distributör och leverantör av Saab Original reservdelar med försäljning till verkstäder i ett 30-tal länder världen över. Det är bara genom oss du kan få tag i Saab Original-reservdelar och servicedelar. Tack vare vår nyproduktion av och lager med Saab reservdelar har dessa kvalitetsbilar många mil kvar.

Saab-bilens unika formspråk och kompromisslösa innovationstänk har genom tiderna lockat människor som vågar gå sin egen väg. En unik bil för unika personer, som bryr sig om sin Saab. Även om Saab-bilar inte längre tillverkas, så rullar cirka 550 000 av dem fortfarande på vägar runt om i europeiska länder, USA och andra delar av världen. Dessa bilar behöver reservdelar och kontinuerlig service. Genom att bli Hedin Parts partner kan din verkstad vara med och bidra till att dessa Saabar fortsätter rulla i många år framöver. 

Våra ingenjörer ser ständigt över vårt sortiment och samarbetar med tillverkarna av Saab reservdelar. På våra lager i Sverige, Tyskland, England och USA finns det drygt 16 000 unika reservdelar med Saab-passning och de fylls ständigt på för snabbast möjliga leverans till dig. Vare sig du har en mindre oberoende verkstad eller en stor specialistverkstad är du och din verksamhet trygg med Hedin Parts.

Samarbetspartner över hela världen

Vi samarbetar med verkstäder i framför allt Europa och Nordamerika, men också i andra delar av världen genom våra importörer. Ta gärna kontakt med oss så hjälper vi din verkstad med att uppskatta affärspotentialen av att bli en partner med Hedin Parts.

Fördelar med att vara partner och auktoriserad Saab-verkstad hos Hedin Parts

Vi ser våra kunder som samarbetspartners. I snart 80 år har vi servat motorbranschen globalt med reservdelar, instruktioner, manualer och teknisk support. Vårt mål är att du ska känna dig trygg med att vi levererar de rätta delarna, på rätt plats och i rätt tid.

Vårt hjärta klappar för Saab. Tack vare vår långa erfarenhet vet vi när det är dags att utföra service på varje årsmodell och hur de mest komplicerade reparationerna utförs på bästa möjliga sätt. Vårt gemensamma intresse för att underhålla och reparera Saab-bilar skapar en bra grund för ett partnerskap. 

När du inleder samarbetet med Hedin Parts, väljer du den typ av partnerskap som levererar de produkter och tjänster som bäst tillgodoser din verkstads och dina kunders behov. 

Genom vår förståelse för branschen och din verksamhet är vi redo att bidra till att utveckla din affär. Kontakta oss idag för att berätta om din verkstad och dina behov. Vi ser fram emot att skapa ett långsiktigt och framgångsrikt partnerskap med dig.

Vilket partnerskap passar din verkstad och dina kunder?

Upptäck partnerskapen inom våra olika marknadsregioner genom att välja den region där din verksamhet ligger - i Norden, Nordamerika, Storbritannien, Europa och övriga världen. Här får du information om vilka produkter och tjänster som ingår i varje typ av partnerskap.

Partnerskap baserbjudande

För bilverkstäder som säljer reservdelar till Saab-bilar

Du har tillgång till vår digitala kundportal med Saab reservdelar. Här hittar du enkelt rätt produkter genom att söka på chassinummer (alla regioner) eller registreringsnummer (endast i Sverige). I vissa länder erbjuder vi dessutom reservdelar till flera olika bilvarumärken. Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta vår kundsupport, som finns tillgänglig för alla våra partners.

Partnerskap för auktoriserade Saab-verkstäder

För bilverkstäder som vill ha ett komplett Saab-erbjudande

Verkstaden blir en Saab-auktoriserad verkstad med befogenhet att utföra Saab Service- och reparationsarbeten samt har Saab reservdelar till försäljning. Precis som i baserbjudandet har du tillgång till vår digitala Kundportal med Saab reservdelar. Din verkstad kan kontakta såväl vår kundsupport som vår tekniska support, så att du snabbt kan både felsöka och planera för avancerade reparationsarbeten. Du får också tillgång till instruktioner och manualer för hur du servar, reparerar, felsöker och installerar. Kunderna hittar din verkstad i vår karta på saabparts.com.

Region: Sverige - Norden

Partnerskap i region: Sverige - Norden

Partnerskap: Spare Parts Center

Partnerskapet Spare Parts Center är den perfekta lösningen för allbilsverkstäder som säljer reservdelar. Som partner till Hedin Parts erbjuder vi genom samarbete med AB Reservdelar tillgång till deras reservdelskatalog, med ett mycket brett sortiment som passar stora delar av den svenska bilparken. Vi kan även erbjuda deras tilläggstjänst Katalog Plus, ett snabbt och enkelt program för service, offert och reservdelsbeställning. Via registreringsnumret får du smidigt uppgifter om serviceintervall, serviceschema, tidsåtgång och vilka delar som behövs. Du beställer delarna via serviceofferten direkt från katalogen. Vi erbjuder även ytterligare tilläggstjänster från AB Reservdelar, såsom försäkring, finansiering och teknisk support.

Partnerskap: Saab Parts Center

Saab Parts Center är vårt baserbjudande för bilverkstäder som både säljer reservdelar till flera olika bilmärken och vill erbjuda Saab reservdelar i sitt sortiment. Du får tillgång till vår digitala Kundportal med Saab reservdelar och AB Reservdelars sortiment, samma erbjudande som ingår i partnerskapet Spare Parts Center.

Partnerskap: Saab Service Center

Saab Service Center är ett partnerskap för bilverkstäder som vill ha ett komplett Saab-erbjudande och bli en auktoriserad Saab-verkstad. Med detta partnerskap kan du erbjuda dina kunder Saab reservdelar samt en Saab Service och reparation. Dessutom ingår allt som beskrivs i partnerskapen Spare Parts Center och Saab Parts Center.

Spare Parts Center Saab Part Center Saab Service Center

Partnerskap för allbilsverkstaden som säljer reservdelar

Partnerskap för allbilsverkstaden som säljer reservdelar inkl. Saab

Partnerskap för bilverkstaden med komplett Saab-erbjudande

Kundsupport Kundsupport Kundsupport
Reservdelskatalog till flertalet bilmärken Reservdelskatalog till flertalet bilmärken  Reservdelskatalog till flertalet bilmärken
- Saab Kund Portal
Saab Kund Portal
- Saab Electronic Parts Catalogue (EPC) Saab Electronic Parts Catalogue (EPC)
- Syns som en samarbetspartner på saabparts.com
Syns som en samarbetspartner på saabparts.com
- Leveransvillkor Fraktfritt – Avvikelser kan förekomma
Leveransvillkor Fraktfritt – Avvikelser kan förekomma
- Expressleverans tillgänglig - Avvikelser kan förekomma
Expressleverans tillgänglig - Avvikelser kan förekomma
- Garantiperiod – Upp till 36 månader Garantiperiod – Upp till 36 månader
- Returrätt reservdelar upp till 30 dagar
Returrätt reservdelar upp till 30 dagar
- - Auktoriserad Saab-verkstad
- - Behörig att utföra garantiarbeten på Saab fordon
- - Arbetstidsersättning vid garantiarbeten
- - Saab Teknisk Support
- - Saab Technical Information System (TIS) 
- - Saab Workshop Information System (WIS)
- - Bokningsverktyg via saabparts.com
- - Möjlighet till integration av katalog till vissa affärssystem
- - Saab marknadsföring support

Sara Widblom

Hedin Parts and Logistics AB
Sara Widblom
+46 (0) 700-85 30 25
sara.widblom@hedinparts.com

Region: Finland, Norge, Danmark - Norden

Partnerskap i region: Finland, Norge, Danmark - Norden

Partnerskap: Saab Parts Center

Saab Parts Center är vårt baserbjudande för bilverkstäder som vill erbjuda Saab reservdelar i sitt försäljningssortiment. Du får tillgång till vår digitala Kundportal med Saab reservdelar.

Partnerskap: Saab Service Center

Saab Service Center är ett partnerskap för bilverkstäder som vill ha ett komplett Saab-erbjudande och bli en auktoriserad Saab-verkstad. Med detta partnerskap kan du erbjuda dina kunder Saab reservdelar samt en Saab Service och reparation. 

Saab Part Center Saab Service Center

Partnerskap för allbilsverkstaden som säljer reservdelar inkl. Saab

Partnerskap för bilverkstaden med komplett Saab-erbjudande

Kundsupport Kundsupport
Saab Kund Portal Saab Kund Portal
Saab Electronic Parts Catalogue (EPC)
Saab Electronic Parts Catalogue (EPC)
Syns som en samarbetspartner på saabparts.com/dk
Syns som en samarbetspartner på saabparts.com/dk
Leveransvillkor Fraktfritt – Avvikelser kan förekomma
Leveransvillkor Fraktfritt – Avvikelser kan förekomma
Expressleverans tillgänglig - Avvikelser kan förekomma
Expressleverans tillgänglig - Avvikelser kan förekomma
Garantiperiod – Upp till 36 månader Garantiperiod – Upp till 36 månader
Returrätt reservdelar upp till 30 dagar Returrätt reservdelar upp till 30 dagar
- Auktoriserad Saab-verkstad
- Behörig att utföra garantiarbeten på Saab fordon
- Arbetstidsersättning vid garantiarbeten
- Saab Teknisk Support
- Saab Technical Information System (TIS) 
- Saab Workshop Information System (WIS)
- Bokningsverktyg via saabparts.com/dk (DK only)

Sara Widblom

Hedin Parts and Logistics AB
Sara Widblom
+46 (0) 700-85 30 25
sara.widblom@hedinparts.com

Region: Nordamerika

Partnership in region: North America

Partnership: Saab Pro/Independent Repair Facility

Saab Parts Center is our basic offer for car workshops that want to offer Saab spare parts in their sales range. You will have access to our digital Customer Portal with Saab spare parts.

Partnership: Saab Official service center

Saab Service Center is a partnership for car workshops that want to have a complete Saab offering and become an authorized Saab workshop. With this partnership, you can offer your customers Saab spare parts as well as Saab Service and repairs.

Saab Pro/Independent Repair Facility Saab Official Service Center
Partnership for car workshops selling spare parts including Saab Partnership for car workshops with complete Saab offer

Customer assistance

Customer assistance

Saab Customer Portal Saab Customer Portal
Saab Electronic Parts Catalogue (EPC) Saab Electronic Parts Catalogue (EPC)
-

Visible in workshop locator at saabparts.com/us

Free ground available Free ground available
Next day delivery available Next day delivery available
Parts warranty 2 years Parts warranty 3 years / w labour
30 days returns
30 days returns
- Limited license to use Saab brand / authorisation
- Authorized to perform warranty work on Saab vehicles
- Labour included with parts warranty
Saab Technical Assistance - Purchase Saab Technical Assistance
Saab Technical Information System (TIS) - Purchase Saab Technical Information System (TIS)
Saab Workshop Information System (WIS) - Purchase
Saab Workshop Information System (WIS)
- Booking request tool - leads via saabparts.com/us
- Data integration to DMS or other systems - Optional
- Saab marketing support - Optional
High Gear Program, earn better pricing and Saab Gear credits with increased purchase loyalty Aero program, including bonus, co-op marketing support and Saab Gear Store Credits - Optional
 

Hedin Parts & Logistics Inc.
Tim Colbeck

Saab Customer Assistance
+1 (800) 955-9007
contactus@hedinparts.com

Region: Storbritannien

Partnership i region: Great Britain

Partnership: Saab Parts Centre

Saab Parts Centre is our basic offer for car workshops that want to offer Saab spare parts in their sales range. You will have access to our digital Customer Portal with Saab spare parts.

Partnership: Saab Service Centre

Saab Service Centre is a partnership for car workshops that want to have a complete Saab offering and become an authorised Saab workshop. With this partnership, you can offer your customers Saab spare parts as well as Saab Service and repairs.

Saab Parts Centre Saab Service Centre

Partnership for car workshops selling spare parts including Saab

Partnership for car workshops with complete Saab offer

Customer support

 

Customer support

Saab Customer Portal
Saab Customer Portal
- Saab Electronic Parts Catalogue (EPC)
Listed as Repair point on saabparts.com/uk
Listed as Repair point on saabparts.com/uk
Next day delivery availble  (from PDC of a limited assortment)
Next day delivery availble  (from PDC of a limited assortment)
Part warranty - up to 24 months
Part warranty - up to 24 months
Returns facility - 15 days Returns facility - 15 days
- License to use Saab brand / authorisation
- Authorised to perform warranty work on Saab vehicles
- Labour included with parts warranty
- Saab Technical support
- Saab Technical Information System (TIS)
- Saab Workshop Information System (WIS)
Parts trade pricing
Adventageous pricing, multi-buy savings

 

 Corin Richards
Hedin Parts & Logistics Ltd
Corin Richards
+44 1234 756810
corin.richards@hedinparts.com 
Region: Europa och Övriga världen

Partnerskap i region: Europa och Övriga världen

Partnership: Saab Parts Center

Saab Parts Center is our basic offer for car workshops that want to offer Saab spare parts in their sales range. You will have access to our digital Customer Portal with Saab spare parts.

Partnership: Saab Service Center

Saab Service Center is a partnership for car workshops that want to have a complete Saab offering and become an authorised Saab workshop. With this partnership, you can offer your customers Saab spare parts as well as Saab Service and repairs. 

Saab Parts Center Saab Service Center

Partnership for car workshops selling spare parts including Saab

Partnership for car workshops with complete Saab offer

Customer support

Customer support
Saab Customer Portal Saab Customer Portal
Saab Electronic Parts Catalogue (EPC) Saab Electronic Parts Catalogue (EPC)
Visible in workshop locator saabparts.com/de and saabparts.com/international Visible in workshop locator saabparts.com/de and saabparts.com/international
- License to use Saab brand / authorisation
- Authorised to perform warranty work on Saab vehicles
Labour included with parts warranty Labour included with parts warranty
- Saab Technical Support
- Saab Technical Information System (TIS)
- Saab Workshop Information System (WIS)
Hedin Parts & Logistics GmbH.
Jan-Philippe Schuhmacher
+49 6196 582 30 10
jan-philipp.schuhmacher@hedinparts.com 

Vill du bli vår samarbetspartner?

Börja med att kontakta oss och berätta om din verkstad. Vad behöver du? Vad har du för kunder och hur ser deras behov ut? En förutsättningslös dialog är grunden för att vi ska kunna erbjuda dig det partnerskap som passar dig och dina kunder bäst och kunna lyfta din verksamhet.

Vi finns här för din verkstad. Kontakta oss redan idag, antingen direkt till en våra kontaktpersoner eller fyll i dina kontaktuppgifter i nedan formulär, så kontaktar vi dig inom kort.

Kontaktperson per region hos Hedin Part

Vår historia med Saab

1947 presenterades ”Ur-Saaben” Saab 92. Sedan dess har den ena klassiska modellen efter den andra rullat ut från fabriken i Trollhättan. Även om det idag inte produceras nya Saab-bilar, så lever arvet vidare med Saab Original reservdelar. Hedin Parts fortsätter med att förse Saab-verkstäder och Saab-ägare världen över med Saab Original reservdelar, precis som vi gjort sedan 1947. Bakom Saab Original står Hedin Parts. Vi hette tidigare Saab Automobile Parts, därefter Orio, och våra rötter i Saab Automobile sträcker sig nästan 80 år tillbaka. Vår långa erfarenhet av Saab har gett oss en unik erfarenhet och teknisk expertis. Sedan 1976 har vi haft vårt Saab-reservdelslager i Nyköping, och lagret har ständigt utvecklats med moderna automatiserade lagersystem. Vi har också utvecklat en hög kompetens inom logistik och distribution med ett globalt nätverk. Idag är vi ett modernt, globalt reservdels- och logistikföretag som marknadsför, säljer och distribuerar Saab-reservdelar i cirka 30 länder över hela världen. Med vårt arv sedan 1947 ser vi det som vårt ansvar att ta hand om de Saab-bilar som fortfarande rullar på vägarna runt om i världen.